Det grå guld glimter

19-04-2018

Danmark skylder en tak til de 52.000, som bliver længere på arbejdsmarkedet. De seneste 4 år er beskæftigelsen steget med 163.000 lønmodtagere og heraf er næsten hver tredje person over 60 år.

Finansminister Kristian Jensen siger:

Det grå guld glimter. Vi kan ikke sige nok tak til de ekstra 52.000 personer over 60 år, som er blevet på arbejdsmarkedet. Det er dem, vi skylder, at vi har en bundsolid dansk økonomi. De bidrager med deres arbejdskraft og med deres skat frem for at være på offentlig forsørgelse.

Beskæftigelsesfrekvensen for personer mellem 60-64 år er forøget med 11 pct.-point over samme periode. De 60+-årige har således fået en markant forbedret tilknytning til arbejdsmarkedet. 

Fremgangen for de ældre generationer skyldes særligt den gradvise forøgelse af efterlønsalderen. De hidtidige erfaringer viser, at de 60-årige, der har fået udskudt deres efterlønsalder, arbejder i stort set uformindsket omfang frem til deres nye forhøjede efterlønsalder.

Finansminister Kristian Jensen siger:

Vi er gået fra, at man allerede i 40-årsalderen begyndte at planlægge sin tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet til, at man som 60-årig stadigvæk bidrager til samfundet. Det kalder jeg en flot tilpasning til, at der bliver flere og flere ældre i forhold til unge – hvad udad tabes, skal indad vindes, som man siger.

Læs mere om den stigende beskæftigelse for lønmodtagere, der har rundet  60 år