26.09.2006

Præcisering af udtalelse


En række oppositionspolitikere refererer i denne tid finansminister Thor Pedersen (V) for - i forskellige versioner - at have sagt, at vi snart er så rige, at vi ejer hele verden.

Sagen forholder sig imidlertid anderledes. Udtalelsen faldt på et pressemøde den 29. august 2006 i forbindelse med præsentationen af regeringens forslag til finanslov for 2007.

 På pressemødet redegjorde finansministeren for, at den samlede udlandsgæld (offentlig og privat) efter 60 år nu er væk, og at omverdenen ved udgangen af 2007 forventes at skylde danskerne ca. 105 mia. kr. Herefter sagde Thor Pedersen:
 
"Hvis vi bruger vores store, fine tusindårsmodeller, ja, så har vi løst globaliseringen. For over tid ender det med, at vi ejer hele verden. Og så er dét problem løst. Men måske viser det dog udfordringen i at bruge langsigtede modeller - at de har nok en begrænsning alligevel. Om ikke andet, så er det dog positivt, at vi har den frihedsgrad, som grafen her viser."
 
"Pointen var at anskueliggøre begrænsningen i lange fremskrivninger - ikke at udtrykke en forventning om, at vi snart ejer hele verden. Så er dét præciseret", siger Thor Pedersen.
 
Hele pressemødet - og den omtalte udtalelse - kan genses på Finansministeriets hjemmeside - klik her.
 

Pressehenvendelser

Presseansvarlig

Niels Nørgaard
2526 2759
nieno@fm.dk

Publikationer