Et mylder af muligheder


Man skulle måske ikke tro, at Finansministeriet er det oplagte sted for unge kandidater, der ikke helt ved, hvad de gerne vil arbejde med. Men for Katrine Færch-Jensen, der kom til den røde bygning på Slotsholmen først som student og siden som nyuddannet cand.polit., har det netop været muligheden for at prøve mange forskellige arbejdsområder og emner, der har været den helt store gulerod.

Katrine Melchior Færch-Jensen
Fotograf Stig Stasig

Efter tiden som studentermedhjælper i Finansministeriets arbejdsmarkedskontor blev hun fastansat i kontoret for vækst- og erhvervspolitik, hvor øget konkurrence og bedre vækstvilkår for erhvervslivet er centrale arbejdsområder. Hun er nu rykket over i kontoret for kommuneøkonomi og regioner, hvor problemstillingerne pludselig handler om ældre, udsatte og svage borgere frem for virksomheder og vækstvilkår. Det har været en både sjov og udfordrende omvæltning, hvor nye, spændende problemstillinger skal håndteres. Det er dog langt fra sikkert at socialområdet er det sted, hvor hun vil blive på sigt. 

Jeg er stadig meget nysgerrig, og vil gerne prøve en masse ting af. Og derfor kan jeg stadig sagtens se mig selv være herinde fremadrettet. Finansministeriet har den styrke, at det er muligt at afprøve forskellige arbejdsområder inden for økonomifaget, og man kan bruge sin faglighed alle steder. Det er fedt at man internt i huset kan prøve så mange muligheder af og dermed hele tiden bibeholde en stejl læringskurve, siger hun.

Katrine er en del af ministeriets FM Excellence-program, der tager hånd om unge talenters karriereudvikling. Hvert år udvælges 5-6 unge talenter til det to-årige program, hvor der sættes særlig fokus på den enkeltes personlige og faglige udvikling. Det betyder blandt andet, at man er sikker på at komme rundt i huset og prøve forskellige opgaver. Derudover er der også løbende sparring med chefer og mulighed for at få tilknyttet en coach, ligesom deltagerne bliver tilbudt diverse kurser, der passer til deres profil.

Det er rart at være en del af et program, hvor man ved, at man er udpeget som talent, og at huset derfor påtager sig et ansvar for, at man hele tiden får nye udfordringer og har mulighed for at udvikle sig fagligt og personligt. Men helt generelt har jeg også bare haft gode chefer, som det har været nemt at tale med om karriere, og det er i det hele taget min opfattelse, at der er gode muligheder for at flytte rundt i de forskellige afdelinger og tale åbent om sine ambitioner, siger Katrine Færch-Jensen.

Selvom Katrine godt kan se sig selve i Finansministeriet i flere år endnu, er hun dog heller ikke i tvivl om, at hvis verden udenfor skulle begynde at friste, så vil tiden herinde være et stort plus. Den stejle læringskurve og kravet om at kunne sætte sig hurtigt ind i komplekse problemstillinger er gangbar mønt alle steder, påpeger hun.

Man skal sætte sig ind i store komplekse ting, få modsætninger til at mødes og levere produkter af en fagligt høj kvalitet. Man lærer at levere varen, og det er noget man kan bruge alle steder. Det og så det virkelig gode netværk man får herinde. Der er et virkelig godt sammenhold og kollegaskab, og det er noget, som jeg er utroligt glad for i mit daglige arbejde, men som jeg helt sikkert også vil have glæde af fremover, slutter hun.


Publikationer