17.12.2002

Overflødige råd og nævn


"Den kritiske gennemgang af råd og nævn fortsætter". Det siger finansminister Thor Pedersen i en kommentar til Ugebrevet A4's gennemgang af de statslige råd og nævn.

Overflødige råd og nævn skal væk.

Ugebrevet medtager i sin opgørelse en række interne embedsmandsudvalg, som aldrig har været omfattet af regeringens kritiske gennemgang af råd og nævn. Det er baggrunden for at Ugebrevet mener, at der er nyoprettet 77 råd og nævn.

Regeringen har dog kun oprettet 27 nye råd og nævn indenfor det seneste år.

Finansminister Thor Pedersen siger: "Der vil løbende blive oprettet nye råd og nævn, fordi enhver regering har behov for uvildig rådgivning. Men netop derfor finder regeringen det væsentligt, at der samtidigt tages stilling til nedlæggelse af råd og nævn, der måtte havde afsluttet deres opgaver eller af andre grunde ikke længere har en eksistensberettigelse. Det har aldrig været regeringens primære mål at spare penge ved den kritiske gennemgang. Den primære hensigt har været løbende at sørge for, at der ikke eksisterer institutioner, som ikke opfylder et fornuftigt formål. Men de penge, der er sparet, kan finde bedre anvendelse på de helt centrale velfærdsområder. Vores arbejde fortsætter efter denne linje."

Pressehenvendelser

Presseansvarlig

Niels Nørgaard
2526 2759
nieno@fm.dk

Publikationer