16.01.2004

Dansk økonomi – robust og på sporet


Der har været en række myter fremme om, at der ikke er styr på dansk økonomi. Det er heldigvis kun myter. Regeringen har derfor udarbejdet en pjece, som sætter tal på og sætter situationen i dansk økonomi i perspektiv.


Det er rigtigt, at væksten i dansk økonomi er påvirket af de internationale konjunkturer – lige som eurolandene. Det gælder under afmatning, men også under opsving.

Vi har klaret afmatningen godt. Danmark er et af de få EU-lande med overskud på de offentlige finanser, og ledigheden er lav sammenlignet med de andre EU-lande. Inflationen er også lav og betalingsbalancen viser pænt overskud.

Ledigheden er steget, og regeringen følger udviklingen med stor alvor. Regeringen har indrettet den økonomiske politik så den understøtter fremgangen i dansk økonomi og bidrager til fald i ledigheden. Regeringen forventer, at ledighedskurven knækker i starten af 2004 – men det præcise tidspunkt kan være svært at forudsige.

Under alle omstændigheder er udgangspunktet godt – dansk økonomi er robust – og forudsætningerne for fornyet fremgang er tilstede.


Pjecen "Dansk økonomi – robust og på sporet" kan læses her.

 

Pressehenvendelser

Presseansvarlig

Niels Nørgaard
2526 2759
nieno@fm.dk

Publikationer