07.10.2004

Kom til Kulturnat i Finansministeriet


Fredag den 8. oktober slår Finansministeriet dørene op for alle interesserede med et Kulturpas*. Fra kl. 18.00 – 23.00 viser arkitekter fra Slots- og Ejendomsstyrelsen rundt i Den Røde Bygning, ”Kancellibygningen”.


Bygningen har siden 1721 været sæde for den centrale finansforvaltning og er i dag Københavns eneste civile barokanlæg, der blev oprettet til kontorformål og stadig anvendes til dette formål. Landets centrale finansadministration har således holdt til på samme sted i alle disse år. Den Røde Bygning bærer tydeligt præg af sin 1700-tals oprindelse, og bevaringen af husets kulturhistoriske og arkitektoniske værdier har været fremtrædende i forbindelse med de restaureringsarbejder, der er gennemført i huset. Ellers er der ikke meget tilbage af 1700-tallets dagligdag i det liv, der i dag foregår i huset.

Finansministeriet er i dag en moderne offentlig virksomhed, der skal kunne opfylde kravene til en moderne offentlig administration. Derfor rummer bygningen – delvis skjult i de gamle mures paneler – alle de it-kabler og andre tekniske indretninger, der er nødvendige. De mange arbejdspladser i huset er ligeledes indrettet på samme måde, som man vil kunne finde dem i tilsvarende offentlige og private virksomheder.

Under rundvisningerne i Finansministeriet vil der være mulighed for at se finansministerens kontor og mødesal, ”Struensee-værelset”, Stengangen, Rigets gamle pengekasse og den smukke lukkede gård op mod Provianthuset. Billetter til rundvisningerne kan afhentes på selve dagen fra kl. 18.00 i Finansministeriet (Christiansborg Slotsplads 1 - receptionen)

Vel mødt!

Hvis du vil vide mere om Den Røde Bygning – klik her

For mere information om Kulturnatten se www.kulturnatten.dk

*Kulturpasset giver fri transport med bus, tog, metro og havnebus i hele HT-området kl. 17-01. Kulturpasset koster 70 kr. og kan købes på museer, København og Frederiksberg Kommuners biblioteker, S-togstationer, samt HUR Kundecenter på Rådhuspladsen.

 

Pressehenvendelser

Presseansvarlig

Niels Nørgaard
2526 2759
nieno@fm.dk

Publikationer