28.04.2004

Ny og moderniseret Økonomisk Administrative Vejledning (ØAV)

En forenkling og modernisering af Finansministeriets Økonomisk Administrative Vejledning (ØAV) indgår som en del af regeringens moderniseringsprogram, og Økonomistyrelsen har derfor i samarbejde med Finansministeriets departement moderniseret og forbedret den nuværende ØAV.

27.04.2004

Regeringens udspil til en ny offentlig struktur

Danmark har gennemgået kolossale forandringer siden kommunalreformen i 1970. Afstande mellem mennesker, virksomheder og institutioner er blevet mindre – på grund af teknologi, der gør det nemmere at komme i kontakt med hinanden, og på grund af transport, der fører os hurtigere frem til målet. Det, der tidligere føltes langt væk, er kommet tættere på.

25.03.2004

Intet nyt om salg af SAS-aktier

I en kommentar til SAS-aftalen siger finansminister Thor Pedersen:
"Regeringen glæder sig over, at der er skabt en aftale, der forventeligt giver god basis for den fremtidige udvikling af SAS.
Et muligt salg af statens aktier i SAS er nu hverken nærmere eller fjernere end det hele tiden har været - bortset fra, at vi nu har en forventning om, at SAS er kommet igennem. Om og hvornår statens aktier i SAS eller i andre statslige aktieselskaber skal sælges vurderes årligt, og heri er der heller ikke noget nyt".

23.03.2004

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om initiativet "Flere i beskæftigelse - lavere ledighed"

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om initiativet "Flere i beskæftigelse - lavere ledighed". Finansministeren siger om aftalen: ”Det er historisk, at der nu er sikret reelle skattelettelser for første gang i 30 år. Dermed får den langt overvejende del af den danske befolkning mulighed for at beholde en større andel af de penge de tjener, samtidigt med at vilkårene forbedres for en stor gruppe pensionister.
Det er tilfredsstillende at aftalen får virkning allerede fra i år så vi nu får givet det spirende opsving et skub i den rigtige retning til gavn for beskæftigelsen.”