17.12.2007

Forhandlingerne om en ny overenskomst for de 174.000 statsansatte skudt i gang med møde hos finansministeren


Det første forhandlingsmøde mellem finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) blev afholdt i dag d. 17. december 2007 kl. 17.

På mødet havde parterne lejlighed til at uddybe og drøfte de krav, der blev udvekslet onsdag den 12. december 2007 samt tilrettelægge det videre forhandlingsforløb.

”Det er mit håb, at vi skal fortsætte den gode tradition med at nå frem til et forhandlingsresultat, som alle parter kan være tilfredse med”, siger finansminister Lars Løkke Rasmussen.

Efter mødet i dag vil parterne nedsætte en række fælles arbejdsgrupper, der på embedsmandsniveau skal behandle de forskellige temaer. Det næste møde mellem finansministeren og CFU forventes at blive afholdt i anden halvdel af januar.

”Overenskomstforhandlingerne handler ikke bare om løn. Statens arbejdspladser skal være effektive, attraktive og levere service af høj kvalitet. Det er helt centralt i den sammenhæng at sikre, at der også fremover er arbejdskraft nok til at løse statens opgaver. Derfor handler OK 08 også om fleksible arbejdstidsregler og tilbagetrækningsmønstre. Samtidig er det i den nuværende situation afgørende, at overenskomstresultatet er samfundsøkonomisk forsvarligt”, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

”I dag vil jeg gerne kvittere over for CFU for et konstruktivt møde, og jeg ser frem til et godt forhandlingsforløb”.

 

Pressehenvendelser

Presseansvarlig

Niels Nørgaard
2526 2759
nieno@fm.dk

Publikationer