22.10.2013

Corydon efter møde med Ban Ki-moon og pensionskasser: Pensionsmillarder kan styrke klimaet

FN's generalsekretær Ban Ki-moon holdt i dag møde med finansminister Bjarne Corydon og en række danske og internationale pensionskasser. Mødet var det første i Ban Ki-moons initiativ, der skal få flere private pensionspenge investeret i klimavenlige projekter. Initiativet støttes af Rockefellerfonden, og det første møde blev afholdt d.d. i Finansministeriet.

02.10.2013

11 mia. kr. fra private investorer til DONG Energy

Staten og DONG Energy er nået til enighed med Broad Street Principal Investments, LLC, der er et selskab kontrolleret af Goldman Sachs Capital Partners (Goldman Sachs), Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) og Pension Forsikringsaktieselskab (PFA) om vilkårene for et kapitalindskud i DONG Energy på i alt 11 mia. kr.

27.09.2013

Nu bliver digital velfærd hverdag

Elektroniske tavler, der gør det sjovt at lære. En spiserobot, der giver borgere med muskelsvind mulighed for selv at bestemme, hvor hurtigt hakkebøffen skal spises. Og udstyr, der giver lungepatienter mulighed for at gå til kontrol hjemme fra stuen, i stedet for at tage turen til hospitalet.

28.08.2013

Se eller gense pressemødet om finanslov 2014

Fik du ikke set pressemødet med finansminister Bjarne Corydon om finanslovforslaget for 2014? Eller var der en detalje du missede i farten. Så kan du se hele præsentationen af, inklusiv de efterfølgende spørgsmål fra pressen, her.

27.08.2013

Strukturelt underskud tæt på budgetlovens grænse

Finansministeriet offentliggør i dag Budgetoversigt 2, august 2013, der indeholder en status for statens finanser og de samlede offentlige finanser. Budgetoversigt 2 viser, at det strukturelle underskud – med den planlagte finanspolitik i 2014 – er tæt på budgetlovens grænse på ½ pct. af BNP.