09.05.2016

Stemmeaftale om ændring af politikeres vederlæggelse

Der er indgået en stemmeaftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance om ændring af fuldtidspolitikeres vederlæggelse som opfølgning på Vederlagskommissionens anbefalinger.

06.05.2016

Flygtningetilstrømning er ikke fordel for de offentlige finanser

Beregninger i Konvergensprogrammet 2016 har givet anledning til misforståelser omkring effekten på de offentlige finanser af tilstrømningen af flygtninge og migranter på længere sigt. Således skriver eksempelvis Politiken d. 5. maj under overskriften ”Flygtninge vil gavne økonomien”, at de tusindvis flygtninge i Danmark vil give økonomisk overskud på sigt ifølge regeringens embedsmænd. At flygtningen skulle være en fordel for de offentlige finanser er ikke et retvisende billede.

04.05.2016

IMF artikel IV-konsultation maj 2016

Den Internationale Valutafond (IMF) har i dag offentliggjort sine foreløbige konklusioner på Artikel IV-konsultationen i Danmark. Artikel IV-konsultationerne er et led i Valutafondens almindelige overvågning af alle medlemslandenes økonomier. Ved konsultationerne analyseres landets økonomiske udvikling og den økonomiske politik. IMF’s seneste artikel IV konsultation fandt sted i efteråret 2014.

26.04.2016

Reduceret råderum kræver skarpe prioriteringer

Råderummet frem mod 2020 er historisk stramt. Råderummet er reduceret fra 15 mia. kr. til 10 mia. kr. frem mod 2020. Det skyldes navnlig faldende oliepriser. Samtidig betyder den store flygtningetilstrømning at udgiftspresset øges inden for råderummet. Det viser regeringens Konvergensprogram 2016.

31.03.2016

Claus Hjorts rådgiver får nyt job

Særlig rådgiver Søren Møller Andersen stopper i Finansministeriet med udgangen af maj for at tiltræde stillingen som chef for kommunikation og public affairs hos Danske Advokater.

17.03.2016

Reelt behov for reform af boligydelsen

BT skriver i dag på baggrund af en analyse fra interesseorganisationen ÆldreSagen, at regeringens grundlag for at reformere boligydelsen er falsk. Dette er ikke korrekt.