15.11.2017

Historisk udspil skal rydde ud i regeljungle for ledige

Markant mindre bureaukrati. Mere frihed til kommunerne. Og alle skal med. Regeringen lægger med sit udspil op til en gennemgribende forenkling af beskæftigelsesindsatsen, der skal frigøre ressourcer i landets jobcentre til at hjælpe ledige i beskæftigelse.

12.11.2017

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætter- og aktiekultur blandt andet med en aktie-sparekonto. Samtidigt kan danskerne blandt andet se frem til lavere afgifter på typiske grænsehandelsfølsomme varer og en lempelse af elvarmeafgiften til gavn for vedvarende energi.

12.11.2017

Ny investeringsfond skal styrke sociale indsatser

Innovationsminister Sophie Løhde og børne- og socialminister Mai Mercado har sammen med partierne bag satspuljen afsat 50 mio. kr. til en ny investeringsfond. Fonden skal investere i sociale indsatser, der skal hjælpe mennesker, som f.eks. aldrig har fået en uddannelse eller kæmper med arbejdsløshed og sygdom.

08.11.2017

SAS gennemfører vellykket kapitaludvidelse

SAS har rejst knap 1,3 milliarder svenske kroner via en aktieemission særligt målrettet institutionelle investorer. Den danske stat har som led i emissionen købt nye aktier for 180,9 millioner svenske kroner og fastholder dermed sin nuværende ejerandel på 14,2 procent.

08.11.2017

9 ud af 10 danskere har ikke styr på it-sikkerheden

Danskerne har i stigende grad taget de digitale muligheder til sig og benytter sig i stort omfang af den nemme adgang til viden og indkøb på nettet. Det betyder desværre også, at it-kriminaliteten er i stigning. En ny kampagne skal hjælpe danskerne med at holde hackerne ude med seks enkle råd til en mere it-sikker hverdag.

27.10.2017

Nyt jobfradrag batter mest i provinsen

Andelen af beskæftigede, der har en lav gevinst ved at arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse er størst uden for landets største byer. Det viser et nyt notat fra Finansministeriet.