Sammenhængsreform

Faaborg-Midtfyn Kommune: Partnerskaber mellem den private og offentlige sektor

Temaet for innovationsminister Sophie Løhdes besøg i Faaborg-Midtfyn Kommune onsdag den 28. juni var partnerskaber mellem den private og offentlige sektor, som styrker sammenhængen og skaber bedre velfærd.

På Carl Nielsen Skolen så ministeren et eksempel på innovativt partnerskab mellem folkeskole og robotvirksomhed i udviklingen af endnu bedre robotløsninger til undervisningsmiljøet. Formålet er at skabe et innovativt miljø med fokus på robotteknologi og entreprenørskab hos Carl Nielsen Skolen.

Det er også en del af skolen og robotvirksomhedens aftale, at eleverne kommer på et til to årlige besøg hos robotvirksomheden, hvor de får mulighed for at teste en lang række forskellige robotter. Det er tanken, at samarbejdet på sigt kan sprede sig til flere skoler.

Jeg tror, det i den grad er med til at stimulere elevernes nysgerrighed og vil gøre dem langt dygtigere. Jeg synes, det er fantastisk, hvordan man griber digitaliseringens og teknologiens muligheder i det her tilfælde, og at man tænker det ind, at man befinder sig i et område, der har fokus på robotteknologi, siger Sophie Løhde. 

I daginstitutionen Symfonien blev ministeren præsenteret for et partnerskab med DGI om læring og udvikling gennem leg og bevægelse, som skaber sunde vaner for livet og bedre trivsel. 


Innovationsminister Sophie Løhde på besøg i Faaborg-Midtfyn ifm. sammenhængsreformen


Læs mere om besøget her:

Fyens.dk: Elever skal teste de nye robotter