Sammenhængsreform

Nyborg Kommune: Trænede med på tirsdagsholdet

Tirsdag den 10. oktober var innovationsministeren i Nyborg Kommune for at opleve, hvordan kommunen arbejder med at skabe bedre forløb for borgerne ved at koordinere på tværs af aktører og afprøve ny teknologi.

Og med sig hjem fra Nyborg Kommune har ministeren fået eksempler på projekter, hvor de nye teknologier og utraditionelt samarbejde mellem offentlige og private organisationer gør en forskel for kommunens borgere.  

Et eksempel er online-hjemmetræning for KOL-patienter, hvor ministeren fik lov at træne med på tirsdagsholdet med i alt seks andre borgere.  

Med virtuel træning slipper en i forvejen forpustet og presset borger for at suse frem og tilbage til træning. I stedet for at skulle en tur ud på landevejen kan de nemlig sidde derhjemme med for eksempel en iPad eller en PC, hvor de kan se træneren og de andre på holdet. Det giver borgeren en god mulighed for at vedligeholde sin lungefunktion og livskvalitet, siger innovationsminister Sophie Løhde.
Innovationsminister Sophie Løhde på besøg i Nyborg

Derudover bød besøget på præsentationer af blandt andet projektet Lær at tackle, hvor borgere med forskellige sygdomme lærer at mestre deres situation, så de igen kan vende tilbage til en velfungerende hverdag. Og en præsentation af samarbejdet mellem genoptræning, rehabiliteringsteamet og neuroteamet i kommunen. 

Innovationsminister Sophie Løhde på besøg i Nyborg

Innovationsminister Sophie Løhde på besøg i Nyborg

Læs mere om besøget
Fyens.dk  
Lokalavisen Nyborg