Sammenhængsreform

Tønder Kommune og Region Syddanmark: Tæt samarbejde til glæde for patienter og personale

12. juni inviterede Tønder Kommune og Region Syddanmark innovationsminister Sophie Løhde på besøg for at høre om perspektiverne i et samarbejde, som de har i støbeskeen.

Planen er, at den kommunale akutfunktion i Tønder skal øge samarbejde med det medicinske daghospital på Tønder Sygehus og på sigt flytte ind på sygehuset – til glæde for både patienter og personale. Tilsvarende er det planen, at kommunen opretter en ny sygeplejeklinik, der placeres på sygehuset og bliver nabo til regionens skadeklinik.

Her i Tønder har jeg set et rigtig godt eksempel på det, vi har brug for, nemlig vilje til at finde nye veje til et mere sammenhængende sundhedsvæsen. Det er et konkret eksempel på, hvordan vi får bundet det kommunale og regionale ansvar for sundhedsvæsenet sammen i en ny samarbejdskonstruktion, som kan løfte kvaliteten for borgerne, siger Sophie Løhde.

Efter planen rykker kommunens nye sygeplejeklinik ind på sygehuset i Tønder i efteråret 2017, mens den kommunale akutfunktion flytter ind i 2019.

Innovationsminister Sophie Løhde på besøg i Tønder ifm. sammenhængsreformen 


Læs mere om besøget:

Toender.dk: Minister blev inspireret i Tønder 

JydskeVestkysten: Tønder Sygehus fik ministerbesøg  

TVSyd: En håndfuld ministre besøger landsdelen  

Sygehussonderjylland.dk. Fint besøg i Tønder  

Innovationsminister Sophie Løhde på besøg i Tønder ifm. sammenhængsreformen